top of page

נתקשר אליך בקרוב

  • תמונת הסופר/תjulienencaoua

מחלת נסיעה איך לטפל בה?

מה זה אומר?

המונח הנכון הוא CINETOSIS. קינטיקה מתרחשת כאשר יש התנגשות בין מידע חזותי למידע וסטיבולרי. קח דוגמה של אדם שקורא ספר במכונית. עיניו מתבוננות בתמונה קבועה, העיניים שולחות את המסר למוח ממצב דומם. אבל האוזניים, ליתר דיוק הפרוזדורים (איברי האוזן הפנימית), רגישות לתנועות לינאריות ולהאצות. כך הם שולחים מסר תנועה למוח. לכן ישנן שתי פיסות מידע סותרות שמגיעות למוח, זה MISMACH CONFLICT. זה גורם לאי נוחות ובחילות.

אפשר להרגיש את זה בסירה, באוויר על הכביש ואפילו בזמן משחקי מציאות מדומה!


המספרים על מחלת נסיעה

מתוך 100 אנשים 33 מדווחים על מחלת תנועה בנסיבות קלות. 66% אומרים שהם סובלים בנסיבות משמעותיות. ואכן, בואו נדמיין ים סוער מאוד, אם אתם במעצר הסירה (סביבה קבועה עם תחושת הים זז), יש סיכוי טוב שתקיאו!


איך מטפלים במחלת תנועה?

תרופות למחלת נסיעה

דימנהידרינאט (טרבמין) נרשם בישראל ויש ליטול אותו לפני הופעת התסמינים. לשורש ג'ינג'ר אומרים גם כי יש השפעה חיובית על בחילות.


פיזיותרפיה לטיפול במחלת נסיעה

פיזיותרפיה וסטיבולרית מבוססת על הכשרה של נאס"א. אכן זכור מתי קוסמונאוטים מתאמנים לפני שהם יוצאים לחלל. הם משתמשים בצנטריפוגה. בשביל מה?

הסיבוב מרגיל את גופם לתאוצה שתהיה דומה לזו המורגשת במהלך ההמראה של הרקטה. אבל מה שמעניין אותנו זה לראות את תהליך האימון.

ואכן הפרוטוקולים מוגברים לאט לאט כי למוח יש את היכולת להסתגל. בפיזיותרפיה נשתמש במציאות מדומה. החולה חובש קסדה ומוצא את עצמו נוסע במכונית. זה יהיה קודם נוסע בעיר ואז בהרים עם עיקולים. הפיזיותרפיסט יגביר את המהירות לאט לאט. כדי לרכוב מהר צריך להתקדם לאט! אם אתה רוצה ללכת מהר לך לאט!

תמונה של צנטריפוגה של נאס"א לאימון קוסמונאוטים. עקרון הפיזיותרפיה של מחלת נסיעה

טמונה של אישה שעושה פיזיותרפיה כדי לטפל במחלת נסיע


אתם יכולים לדעת הכל על ורטיגו והטיפולים שלהם על ידי קריאה קבועה של הבלוג שלנו.


מחלת נסיעות אצל ילדים.

זה יעבור ברוב המקרים עם הזמן. ואכן, כפי שראינו למעלה, המוח מתרגל לזה! המוח של ילד צעיר עדיין לא התרגל לסוג זה של תחושה, ואז לאט לאט ככל שהמסעות והשנים חולפות, הילד פחות ופחות חולה.

כדי לעזור לילד אפשר לתת לו להריח ריח נעים (נענע וכו') ולבקש ממנו לבהות נקודה על הכביש שלפניו. ניתן גם לחסום את חלונות הצד של הרכב, זה ימנע את תחושת הגלילה בנוף. גלילה זו מגבירה את הסימפטומים.


מקורות המאמרים:

55 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page