top of page

נתקשר אליך בקרוב

תמונת הסופר/תjulienencaoua

דלקת מפרקים ניוונית: הבנה וניהול באמצעות פיזיותרפיה

דלקת מפרקים ניוונית או אוסטיאוארתריטיס

היא מחלת מפרקים ניוונית הפוגעת במיליוני אנשים ברחבי העולם. הוא מאופיין בבלאי של הסחוס המכסה את קצוות העצמות, מה שמוביל לכאב, נוקשות ואובדן ניידות. למרות שמצב זה נפוץ בקרב אנשים מבוגרים, הוא יכול להשפיע גם על אנשים צעירים יותר, במיוחד עקב טראומה או נטייה גנטית.


צילום של ברך עם אוסטיאוארתריטיס
אוסטיאוארתריטיס

חשיבות הפעילות הגופנית

פעילות גופנית סדירה ממלאת תפקיד מכריע בניהול דלקת מפרקים ניוונית. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הישארות פעילה עוזרת להפחית כאבי מפרקים ולשפר את התפקוד. תרגילים עדינים, כמו הליכה, שחייה ורכיבה על אופניים, מועילים במיוחד. הם עוזרים לחזק את השרירים סביב המפרקים, משפרים את הגמישות ושומרים על משקל תקין, מפחיתים את הלחץ על המפרקים הפגועים.


תפקיד הפיזיותרפיה במחלת אוסטיאוארתריטיס

פיזיותרפיה היא בעלת ברית חיונית בטיפול באוסטאוארתריטיס. פיזיותרפיסט יכול לפתח תוכנית אימונים אישית שמטרתה לחזק את השרירים, לשפר את טווחי התנועה ולהפחית את הכאב. ניתן להשתמש בטכניקות טיפול ידני, כגון עיסוי וגיוס מפרקים, גם כדי להקל על כאב ונוקשות.


פיזיותרפיסטים עשויים גם ללמד את המטופלים טכניקות לטיפול בכאב, כגון הפעלת חום או קור ושימוש במכשירים מסייעים, כמו קנים או סדים. על ידי עבודה עם איש מקצוע, המטופלים לומדים להבין טוב יותר את מצבם ולאמץ אסטרטגיות לשיפור איכות חייהם.


מניעה וניהול יומיומי

מלבד פעילות גופנית ופיזיותרפיה, ניתן לנקוט בצעדים נוספים לניהול דלקת מפרקים ניוונית. שמירה על משקל תקין היא חיונית, שכן עודף משקל מפעיל עומס נוסף על המפרקים. אכילת תזונה מאוזנת ועשירה בנוגדי חמצון, אומגה 3 וויטמינים יכולה גם היא לתרום לבריאות המפרקים.


מטופלים צריכים גם להימנע מפעילויות הגורמות לעומס יתר על המפרקים הפגועים. שימוש בהנעלה מתאימה ובציוד ארגונומי בעבודה יכול למנוע החרפת כאב.


4 צפיות
bottom of page